Een bod op eBay annuleren

 

 

De populariteit van eBay valt niet te ontkennen. Met maar liefst 182 miljoen gebruikers wereldwijd is de online marktplaats aantrekkelijk voor zowel kopers als verkopers.

 

"Online marktplaatsen, zoals eBay, zijn tijdens de lockdown echt tot hun recht gekomen, waarbij veel consumenten zich wenden tot de winkelketens in de winkelstraten die gesloten zijn", zegt Caroline Bloor, directeur consumentenzaken bij Good Housekeeping. "Maar omdat internetwinkelen zo handig is, is het gemakkelijk om aankopen te doen zonder er echt over na te denken."

 

Als u een bod heeft uitgebracht op een item en vervolgens van gedachten bent veranderd, kunt u uw bod mogelijk intrekken. In bepaalde omstandigheden is het mogelijk om een ​​bod op eBay te annuleren. Hier is alles wat je moet weten...

 

Mag ik een bod annuleren?

 

Soms. In sommige gevallen laat eBay je een bod annuleren, meestal als de verkoper zich verdacht of oneerlijk gedraagt. eBay stelt dat een koper een bod kan intrekken als een van de volgende situaties van toepassing is...

 

• De verkoper heeft de beschrijving van een item waarop u al heeft geboden aanzienlijk gewijzigd.

 

• U biedt het verkeerde bedrag! Als u bijvoorbeeld een extra nul invoert en per ongeluk € 300 biedt in plaats van de beoogde € 30, kunt u uw bod terugnemen. U kunt dan het juiste bedrag invoeren dat u in de eerste plaats wilt bieden - zeer zorgvuldig typen!

 

• De verkoper komt niet opdagen. Als je merkt dat je de verkoper niet kunt e-mailen, bellen of contacteren, mag je je bod intrekken.

 

Als u van gedachten verandert over een item waarop u heeft geboden, kunt u uw bod echter niet intrekken. Dit is wat eBay een 'ongeldige bodintrekking' noemt. Als u een ongeldig bod intrekt, heeft de verkoper het recht u te melden bij eBay, die vervolgens verdere actie kan ondernemen, zoals het opschorten van uw account, indien nodig. Annuleer een bod dus alleen als u zeker weet dat u aan de criteria voldoet.

 

En als je niet tevreden bent over de service die je van een verkoper hebt gekregen (bijvoorbeeld als iets dat je hebt gekocht niet aankomt of als het defect, beschadigd of niet zoals beschreven is), kun je dit aan eBay melden.

 

Hoe annuleer ik een eBay-bod?

 

Het annuleren van een eBay-bod kan via de pagina 'bieding intrekken', met behulp van de knop 'bieding intrekken'. Klik hier eenvoudig op, selecteer vervolgens het product waarvoor u uw bod wilt intrekken en geef uw reden op. Op deze pagina vindt u ook tal van ander nuttig advies.

 

Is er een termijn voor het annuleren van een bod?

 

Als u uw bod wilt annuleren - en denkt dat u daar een geldige reden voor heeft - is timing alles:

 

• Als de aanbieding over meer dan 12 uur eindigt, kunnen alle biedingen worden ingetrokken.

 

• Als de aanbieding binnen 12 uur eindigt, kunt u uw meest recente bod intrekken, maar alleen als het minder dan een uur geleden is dat u het heeft geplaatst.

 

Hoe voorkom ik dat ik een bod moet annuleren?

 

Door goede kooptechnieken te oefenen, kunt u voorkomen dat u een bod uitbrengt waar u later spijt van krijgt:

 

• Controleer nogmaals of u het juiste bedrag heeft geboden, vooral als u op het laatste moment een bod uitbrengt.

 

• Stel uzelf de vraag 'Heb ik dit product echt nodig?' voordat u een bod uitbrengt, zelfs als het een goed koopje lijkt. Kun je het betalen en heb je er budget voor?

 

• Controleer de omschrijving van het product goed voordat u een bod uitbrengt. Als u overweegt te bieden op een elektrisch product, controleer dan of het met garantie wordt geleverd. Zo niet, dan kunt u het beste helemaal geen bod uitbrengen.

 

• Vergelijk andere producten voordat u een bod uitbrengt. Laat u niet onder druk zetten om een ​​beslissing te nemen. Er is een groot aantal verkopers op eBay, van wie velen soortgelijke producten zullen verkopen. Het is altijd het beste om eerst al uw opties te bekijken.

 

TOP TIP: Als je een bod hebt uitgebracht en besluit dat je het object niet langer wilt hebben, raadt eBay je aan contact op te nemen met de verkoper en hem te vragen je bod te annuleren. Zij zijn niet verplicht dit voor u te doen, maar wees beleefd en hoffelijk en leg de situatie uit. Het zou hen misschien bereid maken om te heroverwegen.

 

Je kunt ook het helpdesknummer van Nederland bellen en de hulp van een expert inroepen als je een suggestie nodig hebt.


Comments

Popular posts from this blog

Hoe herstel ik mijn Paypal-account?

Hoe reset ik mijn PayPal-rekening zonder telefoonnummer?

Hoe lang duurt het om geld over te maken van PayPal naar de bank?