Hoe de nachtmodus in Google Docs voor desktop en Android in te schakelen

 


Als je vaak 's nachts moet werken, zal die volledig witte interface van Google Docs je ogen zeker belasten. Gelukkig kun je de nachtmodus (ook bekend als de donkere modus) krijgen in Google Documenten die je achtergrond donker maakt met lichte lettertypen voor een betere leesbaarheid. Niet alleen de donkere modus is prettiger voor de ogen, maar het helpt ook de levensduur van de batterij van uw laptop of telefoon te verlengen.

 

Als u klaar bent om de nachtmodus te gebruiken terwijl u aan Google Documenten werkt, lees dan verder en ik zal u laten zien hoe u deze op zowel de desktop- als de Android-app van Google Docs kunt krijgen.

 

Nachtmodus krijgen op het bureaublad van Google Documenten

 

Google Documenten biedt geen ingebouwde manier om de nachtmodus op de desktop in te schakelen. Natuurlijk kun je de paginakleur donker en de letterkleur licht maken, maar het zal nog steeds behoorlijk helder zijn omdat de hele omringende interface wit blijft. Dus voor Google Docs-desktop moet u een Chrome-extensie van derden gebruiken om de nachtmodus te krijgen.

 

Hoewel er een handvol Chrome-extensies zijn die de donkere modus in Google Docs kunnen inschakelen, gebruik ik hiervoor liever de Chrome-extensie voor de donkere modus van Google Docs. Het is extreem eenvoudig te gebruiken en klaart de klus zonder ingewikkelde instellingen.

 

Installeer deze Chrome-extensie en de extensie biedt een eenvoudige schakelknop om de donkere modus in of uit te schakelen, en dat is alles. Eenmaal ingeschakeld, wordt de interface grijs/zwart met witte lettertypen. Hoewel de pagina nog steeds wit blijft.

 

Als u de dingen nog donkerder wilt maken, kunt u de paginakleur gewoon donkerder maken via de pagina-instellingsoptie in het menu Bestand.

 

U kunt de Chrome-extensie voor de donkere modus ook proberen. Het is gemaakt om de hele website donker te maken, inclusief Google Documenten. Het maakt de interface op een andere manier donker, dus het is de moeite van het bekijken waard.

 

Nachtmodus inschakelen in Google Docs Android-app

 

Onlangs heeft Google de donkere modus geïntroduceerd voor smartphone-apps van Google Docs. Daarom kunt u in de Android-app de nachtmodus eenvoudig inschakelen vanuit de instellingen van Google Docs. Hier is hoe:

 

Klik op het hamburgermenu in de linkerbovenhoek en selecteer daaruit "Instellingen".

 

Tik nu op "Thema kiezen" onder het gedeelte "Thema" en selecteer "Donker" in de lijst.

 

Dat is alles, de hele interface wordt donker met witte lettertypen.

 

Laatste woorden

 

Persoonlijk vind ik het leuk om de Chrome-extensie van Google Docs de hele tijd te gebruiken, zelfs overdag, omdat het de paginakleur scheidt van de interface. Dit helpt me om me beter op het werk te concentreren, maar het kan ook aan mij liggen. Hoewel het hebben van een donkere modus zeker een grote zegen is als je vaak in een donkere kamer moet werken, voor jou en de mensen om je heen. En als je ooit hulp nodig hebt, neem dan gerust contact op met de helpdesk van Google Nederland en vraag om hulp van experts.


Comments

Popular posts from this blog

Hoe herstel ik mijn Paypal-account?

Hoe reset ik mijn PayPal-rekening zonder telefoonnummer?

Hoe lang duurt het om geld over te maken van PayPal naar de bank?